top of page

Wild Ivy Retreats Group

Public·38 members
Easton Rivera
Easton Rivera

1 Decembrie - Stralucirea Romaniei Mari - Cantece Patriotice

Voi prezenta, pentru informarea cititorului, cateva fragmente din aceste teme. Mai intai despre Cenaclu si revista Lumina Lina, bine cunoscuta deja printre iubitorii de cultura de aici, din Romania si din atatea alte tari in care se difuzeaza. Retrospectiva a avut ca borne cele doua simpozioane "Mihai Eminescu", iar activitatile desfasurate de-a lungul perioadei ianuarie 2001 si ianuarie 2002 le-am prezentat in ordine cronologica. Voi selecta numai cateva. Astfel, pe 14 ianuarie 2001, s-a lansat volumul Eminescu 2000. Aniversari newyorkeze, o antologie alcatuita de Th. Damian, care a avut ideea de a aduna intr-o singura carte, tiparita simbolic in orasul de nastere al lui Eminescu (Botosani), toate comunicarile prezentate in cadrul simpozioanelor tinute la New York intre anii 1995 - 2000. Am trecut in revista apoi numele personalitatilor care ne-au vizitat si ale caror carti le-am lansat in cadrul cenaclului. Este vorba (in ordine cronologica) de scriitoarea si jurnalista radio de la Timisoara, Veronica Balaj, de Gellu Dorian de la Botosani, de Aurel Sasu de la Cluj, de acad. Sorin Comorosan de la Bucuresti, de Aurora Cornu (Paris). Dar intalnirile de Cenaclu au avut ca scop si invitarea unor scriitori ce abia acum bat la portile afirmarii, ca de ex. Corina Cristea din New York, o tanara poeta ce scrie in limba engleza. Nici evenimentele ce marcheaza momente importante in istoria noastra culturala nu au fost uitate. Astfel, cu ocazia implinirii a 130 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga, am dedicat o zi speciala (10 iunie 2001) personalitatii acestuia, iar in 16 decembrie am comemorat cinci ani de la trecerea in nefiinta a scriitorului Marin Sorescu. Am vorbit despre viata si opera sa, despre recunoasterea internationala, dupa care cei prezenti au avut ocazia sa vizioneze o caseta video cu piesa Iona in interpretarea marelui actor Ilie Gheorghe de la Teatrul National din Craiova.

1 Decembrie - Stralucirea Romaniei Mari - cantece patriotice

Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvittuv.com%2F2uezqK&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw2MUpdCC4wAUK-SFrDraDHn

041b061a72

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

• Kashish Raj
    Kashish Raj
  • k8funbet vietnam
    k8funbet vietnam
  • React Junior
    React Junior
  • dak95435
  • Riya Patel
    Riya Patel
bottom of page